2013. április 30., kedd

Általános humanoidológia III.

Mivel már tényleg elegem van a humanoidok folyamatos ünnepléséből, ezért úgy döntöttem, hogy írok egy keveset a humanoidok furcsa és idétlen szokásairól, szigorúan tudományos célzattal.
Pontokba szedve, kérdésekként rendszerezem a témákat:

1. Mi az az ünneplés?
Az ünnep fogalmát akár mi, zöldségek is megérthetjük. Elég csak a Zöldség Nemzeti Összetartozás-felvonulásunkra gondolni, amikor egész hatalmas seregünk felvonul az utcákon, és minden ablakból lelkes zöldségek hada les ki, hogy üdvözölhesse őket, vagy a Katonák Napjára, amikor a kis zöldségek ünnepélyesen bevonulnak az Ál-Általános Iskolába, hogy hagyományosan megkezdjék militáris tanulmányaikat, illetve állampolgári ismeretekkel gazdagodjanak, hogy felnőve hasznos katona lehessen belőlük...
Ó, de szép is a Zöldség-nemzetség...

2. Mit ünnepelnek akkor a humanoidok?
Nos, mindent, ami nem fontos. A szeretetet, összetartozást, egymást (milyen mélyre kell süllyedni ahhoz, hogy azt ünnepeld, hogy humanoid vagy?), vagy egyszerűen csak úgy. A humanoidoknál szinte mindennek van világnapja (a világnap egy olyan esemény, amikor kiemelnek egy dolgot, és egy napig úgy tesznek, mintha tényleg érdekelné őket, aztán másnap már teljesen elfelejtik), szerintük ez hasznos. Így tehát a humanoidok egy éve úgy néz ki, mint egy hatalmas szerencsekerék (tudjátok, mint abban a kora reggeli műsorban még megboldogult magkoromból), minden nap következik valami, amit körülugrálhatnak, aminek örülhetnek, vagy ami fölött aggódva törhetik a fejecskéjüket, mintha bármi beleszólásuk lenne. Ilyen dolgokat, mint a tánc (ez a neve annak az idétlen mozgássorozatnak, amivel az idétlen ingersorozatra reagálnak), a zene (ez az idétlen ingersorozat maga), vagy a természet (azaz az a ványadt fűcsomó, amelyeket magányos péntek délutánjaikon a bázisaik ablakából csodálnak), csupa hülyeség, ami ha valakit érdekel, akkor arról egész évben megemlékezik, akit meg nem... Azt persze, hogy mennyire felkészültek a támadásokra, és milyen erős a hadseregük, nem ünneplik. Nem is véletlen. Nyehehehehe.
Mintha mi az utcára vonulnánk, hogy mennyire szeretjük a gyümölcsöket. Mondjuk ez annyiban más, hogy mi utáljuk a gyümölcsöket, és ezt ki is mutatjuk egész évben. 

3. Miért ünnepelnek a humanoidok?
Fogalmam sincs.
Hiába próbáltam meg választ találni erre a kérdésre, továbbra se sikerül. Talán ezzel akarják feldobni unalmas kis életüket? Nem tudom. Vagy az ünnepek száma arányos lehet a civilizáció primitívségével? Lehet. Miért érzik úgy, hogy szükségük van erre?

Levonnám a konklúziót, hogy a humanoidok reménytelen, idétlen kis lények, akik a racionalitás minden elemét nélkülözik a kis életükben, ráadásul ezért képzelik különlegesnek magukat, de van egy gyanúm, hogy az elkövetkezendő időkben még számtalanszor lesz módom megejteni ezt.
Azért megejtem most is:
A humanoidok reménytelen, idétlen kis lények, akik a racionalitás minden elemét nélkülözik a kis életükben, ráadásul ezért képzelik különlegesnek magukat.

Zöldségek, kellemes felvonulást! - Répa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése