2013. június 1., szombat

Vendégségesdi

... avagy a humanoidok aktuális hülyesége. Itt a jó idő, beköszöntött a nyár. Legalábbis a humanoidok szerint, de persze mint általában, most is tévedtek. Az idősebb humanoid leverten fekszik otthon, beteg, vagy mi, mert hogy a humanoidok gyenge szervezete néha csak úgy poénból beadja a kulcsot. Ha ez még nem lenne elég, a humanoidok kitalálták, hogy meginvitálják a többi humanoidot is magukhoz, hogy együtt örüljenek annak, mennyire primitívek. Ilyenkor egy tál élelem fölött kis, korlátolt világuk aktualitását vesézik ki, mondanom sem kell, iszonyatosan unalmas.
Leírom, hogy néz ki egy ilyen humanoid vendégség, tényleg érdekes. Először is a humanoidok a telekommunikációs eszközön felhívják egymást, és lelkendezve megbeszélik, milyen jó lenne összeülni. Ezután vendéglátóm nekiáll készülődni, figyelmezteti a humanoid utódokat, hogy vendég jön a házba, takarítsanak ki, és ha lehet, most az egyszer viselkedjenek normálisan. (ez rendszerint nem szokott sikerülni) Nekem pedig megmondják, hogy ha egy mód van rá, húzzam meg magam, mert nem akarják, hogy a rokonságot egy beszélő répa üdvözölje. Nem értem, ebben mi a furcsa, nézzenek csak magukra, az intelligencia-szintjükből kiindulva a beszélő humanoid nagyobb bravúr, de ők teljes egyetértésben megszavazzák az ideiglenes likvidálásomat. Duzzogva beleegyezem, és azzal nyugtatom magamat, hogy legalább nem kell még több humanoid társaságát elviselnem. Egy kicsit magamban leszek, haditervet készítek, és tanácskozom Bélával, akiről a humanoidok továbbra sem tudnak. Nyehehehehe.
Ők pedig abszolút lelkesek, kitakarítják a bázist, elkészül az élelem, és vesznek 'kólát' is a boltban.
A kóla nagyon fontos dolog, tudniillik, a humanoidok ezzel szoktak ünnepelni. Azt hinnéd, ital, műanyag palackban tárolják, pohárból isszák, de utánajártam, és kiderült, hogy torokgyógyszer (!). Ezek után már végképp nem tudom, mit higgyek a humanoidokról. Persze ugyanazt, amit eddig, hogy rettenetesen fejletlen faj.
Na tehát, miután a torokgyógyszer is megvan, a vacsora is készen áll, és a humanoid utódok, akik semmit nem csináltak, elégedetten elterpeszkednek a kanapén, a megbeszélt időpont után egy-másfél órával megérkeznek a vendégek.
Ekkor jön az üdvözlési szakasz, mindenki mindenki nyakába borul, a humanoidok úgy örülnek egymásnak, mintha nem hívhatnák fel bármikor lelkendezve a másikat, hogy ünnepeljék meg a primitívségüket közösen. A vendégek boldogan bejelentik, hogy hoztak torokgyógyszert, és ekkor jön a nevetés, hogy de hiszen vettek torokgyógyszert ők is, valaki megjegyzi, hogy akkor már biztos, hogy jut elég torokgyógyszer mindenkinek, ennek örülnek valamiért, aztán leülnek az asztalhoz, és elfogyasztják a táplálékot. Mindenki dicséri a házigazdát, aki persze kételkedik főzőtudományában, de még ha rossz is az étel, azt is legfeljebb csak bújtatott fintorokkal adják egymás tudtára, a "szakácsot" mindenki dicséri.
Ezután beszélgetés következik, a politikai aktualitások, illetve a humanoidok életének jelen állása érdekfeszítő módon, teljes egyetértésben való kitárgyalása. A humanoid utódok fojtott csendben hallgatják, majd úgy a beszélgetés háromnegyede-felé nekik szegeznek kérdéseket. Először az idősebbtől, hogy "Hogy áll a pasikkal". Nos, mindenképpen megjegyezném, hogy a 'pasi' szó a fejlett egyedeket jelöli, és bár még kevés 15 éves hímnemű humanoid utódhoz volt szerencsém, a legnagyobb jóindulattal sem nevezném őket "pasiknak". Mindenesetre nem a megnevezés zavarja az idősebb utódot, diffúz önsajnálattal reagál, miszerint ő soha nem fog senkinek se kelleni, és különben is hagyják már békén ezzel a témával, és blablablabla.
A fiatalabb utódtól már meg sem merik mindezeket kérdezni, a kiképzéséről érdeklődnek, meg hogy jövő évtől egy másik kiképzőközpontban fogja folytatni a tanulmányait.
El nem bírom képzelni, hogy mi érdekli ezen a humanoidokat.
A továbbiakban az imént megbeszélteket vesézik ki újra, lankadatlan érdeklődéssel, miközben torokgyógyszert iszogatnak, majd valamikor késő estefelé könnyes búcsút vesznek egymástól, és megbeszélik, hogy nemsokára jönnek megint.
Na, azt már nem.

Zöldség-összetartozás! - Répa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése